Melhus-Fotball-1920x1280-Stolt

Melhus Fotball 1998 – 2023

Det har vært stor og veldig god aktivitet i fotballavdelingen de siste 25 årene. Vi snakker om kretsmesterskap, opprykk, noen nedrykk, nye spillformer, nye samarbeidspartner, inn i den digitale verden, #ÆESTOLT, fotballskole, Melhus Cup, Bankhallen 3v3 Cup, økning i antall spillere og ikke minst en oppgradering av fotballanlegget vårt i Gruva, samt ny innendørs fotballhall.

Fotball er fortsatt den største avdelingen i Melhus Idrettslag, og i jubileumsåret er det rundt 520 aktive fotballspillere. Det er en økning på nærmere 50 % fra starten av perioden da antall spillere var omkring 350.


Gruva stadion

For å kunne spille fotball trenger en baner, og når medlemsmassen øker trenger en enda flere baner, og når fotball også blir en helårsidrett for mange alderstrinn kommer behovet om gode treningsfasiliteter året rundt. I tillegg har det i perioden kommet nye spillformer som 3er, 5er, 9er og futsal. Disse utfordringene har klubben jobbet veldig godt med de siste 20 årene.

Våren 2006 fikk fotballavdelingen bygd den første kunstgressbanen i Gruva. 7er grus ble ombygd til kunstgress og klargjort for undervarme, men grunnet kostnader ble det aldri bygd en tilhørende varmesentral. Banen sto klar for bruk til høstsesongen 2006.

Neste store endring kom høsten 2010 da det ble lagt kunstgress på 11er Grus og bygd ny 5er kunstgress på parkeringsplassen foran inngangen til 2.etasje i klubbhuset. Nye Gruva stadion ble offisielt åpnet i april 2011, og det første straffesparket ble tatt av Unni Lehn, klubbens egen gullvinner fra OL i 2000. Nytt flomlysanlegg kom på plass i 2017.

Med både 11er, 7er og 5er kunstgress på plass i Gruva ble de fleste kamper spilt på disse banene, og det medførte at både Nedre gress og Øvre gress kunne åpnes for mer bruk til trening for de aldersbestemte lag.

Sommeren 2018 ble det bygd fire 3v3 baner/binger med vant i sørlig enda av Øvre gress. Samtidig ble 11er på Øvre omgjort til 9er bane.

Siste store utbygging var sommeren 2022 da Nedre gress ble ombygd til kunstgress med flomlys. 11er banen ble flyttet litt lenger nord mot Varmbu slik at det også ble plass til en etterlengt større parkeringsplass.

Gruva er et av Trøndelags beste og fineste baneanlegg, og det kreves mye dugnadsarbeid for å holde det i god stand. Her har klubben vært heldig og hatt mange ressurspersoner som har gjort en fantastisk jobb. De siste årene har klubben også innført månedlige fellesdugnader i sesongen.

For å holde orden på alle kamper og treninger på de forskjellige banene har klubben fått på plass en digital banekalender. Oppsettet av banekalenderen organiseres av Sportslig utvalg etter innmeldte ønsker fra hvert enkelt lag.

Gruva stadion fikk i 2017 en navneendring til EiendomsMegler 1 Gruva stadion, og i 2022 skiftet anlegget navn til MelhusBanken Gruva stadion.

Første kunstgressbane (7er) står ferdig juni 2006. Fra venstre Stig Mikkelsen (daglig leder), Einar Waage, Øyvind Dahle, Tore Havdal og John Syrstad (styreleder 2006 – 2009)

 

Ny 11er kunstgress på nedre sto ferdig til Melhus Cup 2022 (bildet er fra Melhus Cup 2023)

Andre baner

Før kunstgressbanene ble bygd i Gruva, opplevde avdelingen underkapasitet av baner både til trening og kamper. For å håndtere denne utfordringen, leide avdelingen baner rundt omkring i bygda.

Blindeskolen på Tambartun hadde en 7er gressbane som ble brukt til kamper, mens grusbanene ved Melhushallen og Gimse ungdomsskole ble benyttet til treninger. Hallsletta, området sør for Melhus videregående, ble også klipt og brukt til treninger noen år fra 2007.

Vintertrening

I desember 2012 kom det et veiskille for klubben med tanke på vintertrening da Bankhallen sto ferdigbygd på den gamle grusbanen ved Melhushallen. Innendørshallen, med en 7er kunstgressbane, eies og driftes av Gauldal Arena AS som er en sammenslutning av fire lokale klubber. Melhus idrettslag innehar 47% av eierandelene i Gauldal Arena.

Før Bankhallen ble det leid baner med undervarme i Trondheimsområdet, samt spilt innendørs i Melhushallen, i C-bygget, i gymsalen på Høyeggen, i stallen på Brækken gård og i drivhuset på Øya videregående. Klubben brøytet også noen år 11er Grus i Gruva og den gamle grusbanen ved Melhushallen.

Selv med Bankhallen på plass har det vært behov for å leie vinterbaner for å kunne spille kamper på stor bane, samt at det ikke har vært nok treningstid for de eldste lagene i Bankhallen. Klubben har derfor de siste årene også brøytet den eldste 11er kunstgressbanen slik at den har vært vinteråpen.


Bankhallen sto ferdig til vintersesongen 2012/2013

Klubbhus, redskapshus og Supporter’n

Fotballavdelingen er den største brukeren av klubbhuset i Gruva. Både garderober og møterom i begge etasjer har blitt pusset opp i perioden.

I 2004 ble et redskapshus med kiosk bygd ved 11er Grus. I tillegg til mye verktøy og anleggsutstyr har det også blitt plass til klubbens traktor (Zetor’n) og til robotgressklipperne som ble benyttet både på Nedre og Øvre gress.

Kiosken, som fikk navnet Supporter’n, driftes på rundgang mellom årgangene. Overskuddet av kiosksalget fordeles tilbake til både lagene og klubben.

Video: Melhus Fotball – Baner og anlegg fra 1910 til 2020

Sportslig

Melhus Fotball sin visjon er «Fotballglede for alle», og det overordnede mål er å skape glede med sporten fotball. Klubben skal kunne tilby ferdighetsutvikling for spillere på alle nivå.

Med stor sportslig aktivitet er det viktig med styring og retningslinjer. Klubben har gjennom perioden hatt ulik organisering av det sportslige. Fra enkelt roller i fotballstyret, via deltidsansatte og fram til slik det er i jubileumsåret med et sportslig utvalg bestående av 8 personer og hvor kvinneandelen er 60 %.

Det har blitt utarbeidet to sportsplaner i perioden. Den første fikk navnet Veiviseren. Den ble vedtatt i 2009 og fornyet i 2017. I 2019 ble det utarbeidet en ny sportsplan som erstattet Veiviseren. Sportsplanen er klubbens bestemmelser om hvordan tillitsvalgte og foresatte skal forholde seg til viktige styringsområder. Det er Melhus Fotball som klubb som skal legge premissene for hvordan klubben skal drives, og ikke enkeltindivider.

For å gi spillere med ønske om flere treninger et utvidet tilbud har klubben lagt til rette treninger på tvers av årganger. Tiltakene har hatt ulike navn som bla. Melhus+, FFO (Fotball fritidsordning), RBK Fotball etter skoletid og SUM (Stolt Utvikling Melhus). Det har også vært gjennomført egne sommer- og keepertreninger.

De av klubbens spillere som har kommet lengst i utviklingen har også fått treninger og samlinger gjennom tilbud fra Sone Gauldal, FUG (Fotballutvikling i Gauldalen) og Trøndelag Fotballkrets. Mange av klubbens trenere har også deltatt på dette og fått økt sin trenerkompetanse.

Et av de vakreste øyeblikkene i Gruva er når en ny årgang med ivrige fotballspillere starter opp. Fram til 1998 var yngste årgang 8 år, men året etter ble det endret til at også 7-åringene kunne starte.  Senere har oppstartstidspunkt og alder blitt endret til høsten og for 6-åringer (skolestarter’ne).

Melhus Fotball fikk i 2006 oppgaven å være utviklingsklubb for Sone Gauldal.

Høstens vakreste øyeblikk 2017, oppstart for jenter og gutter født i 2011

 

Spente barn og foreldre på første trening for 6-åringene høsten 2017

Senior herrer

Senior herrer har i løpet av 25 årsperioden hatt både oppturer og nedturer. Laget spilte fra 1997 til 2005 i 3.divisjon. I 2006 ble det et kort opphold i 4.divisjon, før det ble tre nye år i 3.divisjon fra 2007 til 2009.

Med omlegging av seriesystemet i 2010 ble det for tøft å berge plassen i 4.divisjon, men oppholdet i 5.divisjon i 2011 ble heldigvis kortvarig. Dessverre ble oppholdet i 4.divisjon året etter også like kortvarig.

På grunn av Melhus/Tiller-satsingen så sto senior herrer litt ribbet tilbake før 2013-sesongen, men gode krefter klarte å opprettholde et lag i 5.divisjon både i 2013 og de to påfølgende årene.

2016 markerte starten på et nytt løft for seniorlaget. Med mange Melhus-gutter tilbake i klubben ble det en drømmesesong. Opprykk til 4.divison, kretsmesterskap i 5.divisjon og seier i OBOS-Cup. Til opprykksfinalen mot Hitra i Abrahallen ble det satt opp supporter buss, og 200-300 Melhus supportere støttet seniorguttene fram til seier.

Sesongen 2017 ble en ny jubelsesong. Flere lag var med å kjempe om opprykk, og et meget viktig seiersmål av Roar Strand syv minutter på overtid i nest siste serierunde hjemme mot opprykks rivalen Ranheim 2 var avgjørende. I siste runde ble det solid seier borte mot Alvdal, og laget var dermed klar for Norsk Tipping-ligaen (3.divisjon).

Jan Ketil Berg ble kåret til Årets trener i Trøndelag Fotballkrets i 2017.  Som det eneste laget i Norge førte Jan Ketil Melhus fram til to opprykk på to år.

Det ble noen spennende høstsesonger i 3.divisjon. Både i 2018, 2019 og 2021 ble fornyet plass sikret på tampen av sesongen, men i 2022 ble det dessverre nedrykk. I jubileumsåret er klubben tilbake i 4.divisjon* og klar for å ta tilbake tronen som Gauldalens beste herrelag. (* oppdatering 01.12.2023: Senior herrer vant sin 4.divisjonsavdeling og er klar for 3.divisjon i 2024)

Seniorherrene har i perioden fått gleden av flere NM-kamper hjemme i Gruva mot lag fra eliteserien. Rosenborg ble for sterke både i 1999 og 2021, mens Aalesund i 2004 og Molde i 2023 fikk sin revansje for cuptapene mot Melhus i 1992. Kampen mot Molde var i 2.runde, mens de tre øvrige var kamper i 1.runde.

Roar Strand, Jens Kristian Auke og Jan Ketil Berg feirer opprykket til 3.divisjon i 2017


 

Senior herrer – 3.divisjon (Norsk Tipping-ligaen) 2019

Melhus/Tiller Fotballklubb

I 2012 ble det lagt planer om et samarbeid med Tiller på senior- og juniorsiden. Målsettingen med samarbeidsklubben var å utvikle et tilstrekkelig tilbud for spillere som hadde ambisjoner om å satse på fotball utover hva de to breddeklubbene Melhus og Tiller kunne tilby.

Mange av Melhus sine senior- og juniorspillere meldte overgang til den nye samarbeidsklubben Melhus/Tiller før 2013-sesongen. Satsingen fikk aldri skikkelig rotfeste hverken i Melhus eller Tiller, og etter først et navneskifte til Rødde ble enden på visa at laget ble innlemmet tilbake i Tiller.

Senior damer

Selv om det har vært jobbet godt med jentefotballen i yngre rekker så har det vært utfordrende å få etablert senior lag på damesiden. Med unntak av sesongen 2002 (samarbeidslag Buvik/Gimse/Melhus) og i 2007, er det først i 2017 og senere år at klubben har klart å stille med senior damelag.

Den nye damesatsingen i Melhus i 2017 startet med et 7er lag, og siden 2018 har klubben stilt med både 11er og 7er damelag. Et godt samarbeid med J17-laget har vært viktig for å lykkes her.

Damelaget har klatret på 4.divisjonstabellen år for år. I 2022 vant de sin avdeling og spilte kvalifisering for opprykk til 3.divisjon, men røk dessverre på tap i begge kvalifiseringskampene.

I jubileumsåret blir det på damesiden et samarbeid med Gimse, og sammen vil klubbene stille lag både i 3.divisjon og 4.divisjon.


Senior damer (7er) sesongen 2017

Aldersbestemt

Det har vært jobbet veldig godt i de aldersbestemte årgangene i hele perioden fra 1998 og fram til i dag. De sportslige resultatene tyder på at gode treningsfasiliteter, med kunstgress i Gruva og vintertrening innendørs i Bankhallen, har gitt ønsket effekt.

I de siste årene har Melhus stilt lag i alle klasser fra 7 år og opp til junior både på gutte- og jentesiden, men dessverre har det vært enkelte år med noen hull i de eldste klassene.

Klubben har vunnet flere kretsmesterskap i perioden:
– J14 i 2005, G13 og G19 (7er) i 2017, G14 i 2018, J13 (futsal) og G14 (9er) i 2019, J15 i 2021 og J13 i 2022.

I tillegg har det blitt noen seire i Trønders Mesterskap (OBOS-cup):
– G13 i 2017, J13 og G13 i 2018.

Den beste prestasjonen nasjonalt har juniorguttene stått for. I 2022 spilte de seg fram til 1/8-finale i NM G19. Her ble det tap 2-5 hjemme mot Vålerenga.

I tillegg til ordinært seriespill deltar lagene på cuper både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Av større cuper med deltakelse fra Melhus kan nevnes Skandia Cup (Trondheim), Storsjøcup (Østersund), Maxi Cup/Elite (Hamar), Norway Cup (Oslo), Gothia Cup (Gøteborg), Dana Cup (Hjørring) og Copa Catalunya (Barcelona).

Av enkelt spillere som har representert Melhus på nasjonalt nivå må vi nevne Thomas Valø (G15, kaptein i debutkampen i 2004). I tillegg har trioen Selma Emilie Karaaslan, Hedda Krogstad Lium og Nora Krogstad Lium deltatt på Equinors talentleir for J14. Selma og Hedda i 2021 og Nora i 2023.

Gutter 2004, kretsmestere både i 2017 (G13) og 2018 (G14).

 

Thomas Valø, kaptein for Norge G15 i debutkampen mot Sverige i 2004

Jentefotball

På begynnelsen av 2000-tallet ble det opprettet en gruppe for å se på hvordan klubben kunne få med flere jenter og å få dem til å bli i fotballen lenger. Et av tiltakene var å arrangere en egen fotballdag for bare jenter. Den første jentefotballdagen ble arrangert i 2004, og i 2005 deltok 110 jenter. Etter noen års pause ble det arrangert på nytt Jentefotballdag i 2016 og stort sett årlig senere.

Et annet tiltak var å starte med rene jentetreninger med en gang. Det gjorde at mange flere jenter ble med, og i dag er det i Melhus like naturlig å spille fotball uavhengig av kjønn.

Jentefotballdag 2004 – Tidligere Melhus-spillere Unni Lehn og Marit Jordanger (Trondheims/Ørn) er på besøk

 

Jentefotballdag 2017 – Spisepause foran Supporter’n

Trener og dommerkurs

Klubben har jobbet godt med å få lagenes trenere til å delta på trenerkurs. I sportsplanen er det nå et kompetansekrav til treneren på de ulike års trinn. Fotballkretsen er ansvarlig for trenerkursene, men det er klubbene som arrangerer dem. Som største klubb i Gauldalen har Melhus ofte vært arrangør av de ulike delkursene.

Klubben har også fått på plass egen trenerveileder som en del av Sportslig utvalg.

For å rekruttere nye dommere har klubben gjennomført årlig dommerkurs for spillere i alderen 12-13 år. De nye rekruttdommerne har fått dømt både seriekamper og på cuper som klubben har arrangert.

Dommerkurs i klubbhuset før sesongstart i 2019

Fotballskole

Den første fotballskolen ble arrangert i Gruva i 1998. Fotballskolen var et opplegg utarbeidet av Norges Fotballforbund i samarbeid med TINE Meierier. Klubben gjennomførte TINE Fotballskole årlig med noen unntak fram til 2017. I 2004 deltok 160 spillere på klubbens fotballskole, og i 2012 ble Melhus kåret til Trøndelags beste arrangør av fotballskolen.

Klubben har også arrangert fotballskole i samarbeid med andre samarbeidspartnere som Coerver og Rosenborg. De to siste årene har klubben tatt regien selv og arrangert ÆESTOLT-fotballskole.

Klubben arrangerte også et par år på midten av 2010-tallet fotballskole i høstferie i Bankhallen med instruktører fra Spania og England.

Tine Fotballskole 2004

 

Melhus kåret til årets fotballskole i 2012

Korona/pandemi

Både sesongen 2020 og 2021 ble preget av koronarestriksjoner, smittevern og nasjonale tiltak rettet mot breddeidretten.

12. mars 2020 stengte landet og Melhus Fotball ned, og Covid-19 ga alle et helt nytt sett med referanserammer for hva som definerer en vellykket fotballsesong. Fokuset ble flyttet til kohorter med riktig antall, anlegg med riktig antall, øvelser med riktig avstand, registrering med riktig verktøy, aktivitet for riktig alder og plakater med riktig informasjon. Og det som var «riktig» ble endret stort sett hver andre uke.

Aldersbestemte lag fikk spille kamper igjen på høsten 2020, mens våre seniorlag måtte vente helt til sommeren/høsten året etter før de kom i gang med seriespill. Utover høstsesongen 2021 kom normalen sakte, men sikkert, tilbake til Gruva igjen.


Strenge smittevernsregler i Gruva både i 2020 og 2021

Arrangement

Melhus er en dugnadsklubb med sterk dugnadsånd. Det har gjort det mulig å kunne gjennomføre store arrangement til inntekt for klubben og de enkelte lagene.

Et stort og viktig arrangement for klubben er Melhus Cup og den har blitt arrangert i ulike varianter opp gjennom årene. Etter at den første kunstgressbanen kom på plass i Gruva i 2006 ble det noen år arrangert en intern cup for de yngste aldersgruppene i forbindelse med Melhusfestivalen.

Da klubben fikk ferdigstilt 11er- og 5er-kunstgressbane i 2011, ble Melhus Cup «oppgradert» til det arrangementet det er i dag, med deltakelse fra lag over hele Midt-Norge. Den såkalte «Melhusfestival-helga», som finner sted siste helgen før skolestart på høsten, har blitt videreført som en helg dedikert til cup- og dugnadsarbeid.

Under pandemien i 2020 og 2021 ble Melhus Cup gjennomført under strenge koronarestriksjoner og med stort fokus på smittevern.

I 2016 arrangerte klubben, i samarbeid med Gimse, den første 3v3-cupen inne i Bankhallen. Med unntak av koronaåret 2020 har Bankhallen 3v3 Cup blitt arrangert årlig den første helgen etter høstferien. Rekorden for antall deltakende lag er på 266 for både 3v3-cupen (2017) og Melhus Cup (2019).

Geir Chr. Lunde ble i 2022 utpekt som Årets ildsjel av Melhus idrettsråd for sitt arbeid med Melhus Cup og Bankhallen 3v3 Cup.

I tillegg til Melhus Cup og 3v3-cupen har klubben gjennomført en del andre arrangementer i perioden. Blant disse kan nevnes Melhus Rock, NM-kamper mot eliteserielag og KickOff før sesongstart. KickOff ble arrangert i kultursalen på Rådhuset i 2017 og 2018, men har senere år blitt gjennomført i Gruva.

Dronebilde av Gruva stadion under Melhus Cup 2023

 

Invitasjon til Bankhallen 3v3 Cup 2017 med egen cup-logo

Organisasjon

Klubben har vært heldig og hatt et fullt fotballstyre de fleste årene i perioden fra 1998 og fram til 2023, men enkelte år har det vært utfordringer med å få på plass leder eller styremedlemmer.

Både i 2000 og nå i jubileumsåret har styret manglet leder, mens i 2004 bestod styret nesten bare av leder. Mangelen på styremedlemmer i 2004 var bakgrunnen for at det ble ansatt en daglig leder med hovedoppgave i å bygge organisasjon. Stig Mikkelsen var ansatt som daglig leder i 1 ½ år fra mars 2005 og til oktober 2006.

Klubben hadde også daglig leder en kort periode i 2000. I 2012 hadde klubben to årsverk fordelt på fire ansatte for å få en sterkere klubbstyring, men på grunn av kostnadskutt ble disse årsverkene avsluttet i 2013.

Melhus Fotball fikk i 2021 innvilget søknad om å starte på sertifiseringen som NFF Kvalitetsklubb, og har som mål å bli sertifisert i 2023.

Ellers er det veldig hyggelig å registrere at i perioden har kvinneandelen i Melhus Fotball økt stort både på spiller- og trenersiden samt i fotballstyret og andre utvalg/komiteer.

Sportslig utvalg i 2023 med stor kvinneandel

Økonomi

For å drifte en så stor fotballklubb som Melhus har blitt, er det viktig med forutsigbar og oversiktlig økonomi. Dette er noe styret har hatt søkelys på i hele perioden.

Kostnadene for Melhus Fotball har i perioden blitt nærmere firedoblet, og i 2022 hadde klubben driftskostnader på over 6 millioner. En av de større kostnadene for klubben er å drifte og vedlikeholde det flotte anlegget i Gruva.

Treningsavgiften til alle spillerne er en viktig inntektskilde for klubben. Den har naturligvis økt i perioden, men fra 2012 til 2019 var den faktisk uforandret.

En annen viktig inntektskilde kommer fra sponsorer og samarbeidspartnere. Salg av sponsorpakker gir gode inntekter for klubben og til lagene.

De to største hovedsponsorene har vært EiendomsMegler1 / Sparebank 1 Midt-Norge i perioden 2017-2021 og Melhusbanken / Heimdal Eiendomsmegling fra 2022.

Ellers har klubben gjennomført mange ulike inntektsdugnader fra salg av lodd, rengjøringskluter, strømper, doruller etc.


Kontrakt med nye hovedsponsorer undertegnes i 2022. Fra venstre Runar Wehn (Heimdal Eiendomsmegling), Ragnar Torland (MelhusBanken) og Rune Jøraandstad (styreleder, 2019 – )


 

Dugnad for å montere sponsorskilt i Gruva våren 2017

Samarbeidslag

Klubben har i perioden hatt flere lag som har samarbeidet med naboklubbene Gimse, Buvik, Gauldal og Leik når det har vært behov.

På ekstraordinært årsmøte i november 2022 ble det vedtatt en samarbeidsavtale med Gauldal FK og Gimse IL. Avtalen er godkjent av Trøndelag Fotballkrets, og fra sesongen 2023 vil klubbene ha flere samarbeidslag i alle aldre fra 10 år og oppover.

#ÆESTOLT

I 2015 begynte klubben å profilere seg med slagordet #ÆESTOLT. Logoen til #ÆESTOLT finner vi godt synlig på både trenings- og spillerdrakter.

Budskapet bak ÆESTOLT handler om å – heie hverandre frem. Gi, uten å forvente noe tilbake. Det handler ikke om å vinne kamper – men hverandre. Ikke bare en medspiller, men medmenneske.

Klubben har også fått laget en egen klubbsang med tittelen Æ E STOLT

Den digitale verden

I begynnelsen av perioden ble informasjon fra fotballstyret, krets og lignende lagt i posthyller i klubbhuset. Nå har all slik informasjon blitt digitalisert og formidles via e-post, Facebook-grupper, Messenger eller medlemssystemet Hoopit.

Klubben etablerte sin første hjemmeside i 2002, og den fungerte som klubbens viktigste informasjonskanal til et godt stykke ut på 2010-tallet da sosiale medieplattformer som Facebook og Instagram ble tatt i bruk. Klubben har også laget et par podcast-episoder som har fått navnet Stoltcast.

Logo og kolleksjon

Det har i perioden blitt laget flere egne logoer for Melhus Fotball, og i 2019 ble det lansert en ny redesignet felles MIL-logo for alle avdelingene i idrettslaget.

I samarbeid med ulike leverandører av sportsutstyr har det i perioden blitt laget egen kolleksjon for Melhus Fotball samt fått produsert offisielt supporterutstyr for at de på sidelinjen kan vise tilhørighet og støtte lagene våre.


Gammel logo for Melhus Fotball benyttet på 2010-tallet.

Kjente spillere fra Melhus

Suksess starter alltid på de små arenaer, og for våre spillere som har tatt steget ut nasjonalt og internasjonalt har Gruva vært en viktig start arena. Våre tre mest meritterte spillere i perioden har vært Unni Lehn (OL-gull med Norge), Ingrid Syrstad Engen (Champions League-seier med Barcelona) og Ola Solbakken (seriegull med Bodø/Glimt). Unni står med 134 landskamper, mens Ingrid og Ola foreløpig har fått henholdsvis 68* og 11* kamper med det norske flagget på brystet (* oppdatert pr 01.12.2023)

I tillegg må vi nevne Marit Jordanger (Trondheims/Ørn), Ann Mariell Storvold (Trondheims/Ørn), Mads Skjærvold (Rosenborg), Torgil Gjertsen (Kristiansund) og Olaus Skarsem (Rosenborg), som alle har spilt aldersbestemt fotball for Melhus.

Rune Jøraandstad (styreleder 2019 -) presenterer Unni Lehn som ny hovedtrener for J17 i 2021


 

Ingrid Syrstad Engen i aksjon under Melhus Cup i 2007


 

Ola Solbakken i aksjon under Melhus Cup i 2007

Ledere i Melhus Fotball i perioden 1998 – 2023

1998 – 1999       Hanne Alstad
2000                   Steinar Dahl (nestleder)
2001 – 2005       Randi Nordeng
2006 – 2009       John Syrstad
2010 – 2012       John Helge Haugnæss
2013                   Rune Oterholm
2014 – 2018       Øyvind Haugen
2019 –                 Rune Jøraandstad

Randi Nordeng, styreleder 2001-2005


 

Øyvind Haugen, styreleder 2014 -2018